Tirik to‘qimalarda biologik shovqin va uning signal uzatishga ta’siri - Tuychiyeva Elvira Sag`dulla qizi; Fayziyeva Nodira Alisherovna (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada tirik to‘qimalarda yuzaga keladigan biologik shovqin tushunchasi va uning signal uzatish jarayonlariga ta’siri biofizik nuqtai nazardan ko‘rib chiqiladi. Biologik shovqinning kelib chiqish sabablari, nerv hujayralarida axborot uzatilishidagi o‘rni hamda shovqinning ayrim holatlarda foydali bo‘lishi mumkinligi yoritiladi. Shuningdek, stoxastik rezonans hodisasi orqali biologik shovqinning zaif signallarni kuchaytirish mexanizmlari qisqacha tahlil qilinadi