“Folklor borki — millat yashaydi”: xalq ogʻzaki ijodining milliy oʻzlik va maʼnaviyatni saqlashdagi ahamiyati - Xudoynazarova Xurshida (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu ilmiy maqolada folklorning millat hayotidagi beqiyos oʻrni, uning milliy oʻzlikni anglash, tarixiy xotirani saqlash va maʼnaviy qadriyatlarni avloddan avlodga yetkazishdagi ahamiyati ilmiy-nazariy jihatdan tahlil qilinadi. Xalq ogʻzaki ijodining janrlari, ularning gʻoyaviy-estetik xususiyatlari hamda globallashuv sharoitida folklorni asrash masalalari iqtiboslar asosida yoritiladi.