RAQAMLI DUNYO SHAROITIDA BOLALARNING RIVOJLANISHI: INNOVATSION PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR VA PSIXOLOGIK MOSLASHUV JARAYONLARI . - Sotvoldiyeva Zebuniso Abbosbek qizi; Xusniyoxon Nematjonova Dilshodbek qizi (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu ilmiy maqola raqamli dunyoning bolalar rivojlanishiga kompleks ta'sirini, innovatsion pedagogik texnologiyalar imkoniyatlarini va psixologik moslashuv jarayonlarining muhimligini atroflicha tahlil qiladi. Maqolada raqamli qurilmalarning kognitiv, ijtimoiy-emotsional va fiziologik jihatlarga ta'siri, jumladan, diqqatni jamlash, impulsivlik, kognitiv egiluvchanlik va ruhiy salomatlikka oid dolzarb tadqiqotlar natijalari sintez qilingan. Shuningdek, raqamli muhitda bolalarning sog'lom rivojlanishini ta'minlashda innovatsion pedagogik usullar, ota-onalar, pedagoglar va davlat siyosatining o'rni ko'rib chiqiladi. Asosiy e'tibor raqamli savodxonlikni shakllantirish, ekran vaqtini muvozanatlash va himoya mexanizmlarini joriy etishga qaratilgan. Maqola sohada kelajakdagi tadqiqot yo'nalishlarini belgilab beradi.