Novokain(L¹) va benzokain (L²) ligandlari bilan 3d-metall xloridlari komplekslarining termik barqarorligini tahlil qilish - Feruza Matmurodova (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada moddalar tarkibidagi fazaviy o‘zgarishlar, endotermik va ekzotermik jarayonlar termik tahlil usullari – DTA, TG va DTG yordamida o‘rganildi. Tadqiqot natijalari parchalanish bosqichlari, issiqlik yutilishi/ajralishi va barqarorlik haroratini aniqlash imkonini berdi, shuningdek, moddalar strukturasi va termik barqarorligini baholashga xizmat qildi.