Ertak va she’riy asarlar asosida boshlangʻich ta’limda ogzaki va yozma nutq madaniyatini rivojlantirish metodikasi - Durmatova Oygul Orifjonovna (MULTIDISCIPLINARY JOURNAL: FUNDAMENTAL RESEARCH SCIENTIFIC JOURNAL, 2025)
Ushbu maqolada ertak va she’riy asarlar asosida boshlang‘ich sinf o‘quvchilarida og‘zaki va yozma nutq madaniyatini rivojlantirish metodikasi yoritilgan. Bolalar adabiyoti janrlarining til tarbiyasidagi ahamiyati, nutqiy kompetensiyalarni shakllantirishda ijodiy, interfaol va innovasion metodlarning o‘rni tahlil qilingan. Mazkur usullar o‘quvchilarning so‘z boyligini oshirish, badiiy nutqni egallash va mustaqil fikrlash ko‘nikmasini rivojlantiradi.