MATN TURLARI VA BOSHLANGʻICH TA’LIMDA MATN USTIDA ISHLASH - Safaraliyeva , Mehrangis (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada matn turlari va ularning o‘quv jarayonidagi ahamiyati, shuningdek, o‘quvchilarni matn ustida ishlashga o‘rgatishning hozirgi holati tahlil qilinadi. Matnlar turlari — hikoya, tasviriy, tushuntiruvchi, argumentativ va boshqalar — o‘quvchilarning mantiqiy fikrlashini, so‘z boyligini hamda ijodiy tafakkurini rivojlantirishga xizmat qiladi. Maqolada har bir matn turining o‘ziga xos xususiyatlari, ularni o‘qitishdagi samarali usullar va bosqichlar yoritilgan. Shuningdek, boshlang‘ich ta’limda matn bilan ishlashni takomillashtirishga doir metodik tavsiyalar berilgan.