ХОРАЗМ ВИЛОЯТИДА КЕЧГИ РЕПРОДУКТИ ДАВРДА АНИҚЛАНГАН КЎКРАК БЕЗИ САРАТОНИНИНГ МОРФОЛОГИЯСИ - Аллаберганов, Дилшод; Казакова, Зайнаб (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
кўкрак безининг кечги репродуктив даврида энг кўп учрайдиган тубуляр, муциноз, медулляр ва инвазив бўлакчали аденокарциномасида асосий морфологик субсбтралардан бири бу хужайраларнинг массив пролифератив фаол дифференциаллашмаган тури бўлиб, аксарият, кўриш майдонида тартибсиз гиперхромли хужайраларни нотекис жойлашиши ва дағал толали бирикитрувчи тўқима билан чегаларнган кўринишида бўлиши, кечги даврда ёшга доир 40-50 ёшлиларда морфофункционал кўрсатичлари кескин камайган кичик цитоплазмали, асосан гиперхром ядроли хужайраларни кўп бўлиши билан хараткерланади. Бу эса, ўз навбатида гормонга қарам бўлган ўсмаларда бу кўринишни энг кўп учраши билан характерланади.