Moyli zigʻir navlari urugʻining sifat koʻrsatkichlariga ekish meʼyorlarining taʼsiri - Исматуллаева Азизахон Асқаржон қизи (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada bir gektar maydondan moy chiqishi Biryuza navida ekish meʼyorlari boʻyicha 1391,0, 1547,0 va 1466,5 kg/ga va litr hisobida 1495,7, 1663,4 va 1576,9 litr/ga ni tashkil qilib, albatta ushbu koʻrsatkich olingan hosilga bogʻliq boʻlgan. Keyingi oʻrinda Fliz navi boʻlib, ekish meʼyorlari boʻyicha 1265,9, 1399,7 va 1336,9 kg hamda 1361,2. 1505,0 va 1437.5 litr miqdorida moy olishga erishildi. Bahorikor nazorat navidan bir gektar yerdan moy olish tajribadagi barcha navlardan kam boʻlib, ekish meʼyori boʻyicha 952,0, 1049,4, 991,8 kg/ga ni tashkil qildi va Biryuza naviga nisbatan ekish meʼyorlari boʻyicha 439,0, 467,6, 474,7 kg miqdorida kam moy olinganligi aniqlandi.