SA’DULLA SIYOYEVNING “AHMAD YASSAVIY” ROMANIDA YO‘L MOTIVINING FOLKLORGA XOS BADIIY TALQINI - Tosheva Nilufar Shirinboyevna (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur maqolada Sa’dulla Siyoyevning “Ahmad Yassaviy” romanida yo‘l motivining badiiy-funksional xususiyatlari folklor kontekstida tahlil qilinadi. Yo‘l motivining tasavvufiy, semantik va strukturaviy qatlamlari ochib berilib, ularning xalq og‘zaki ijodi, xususan ertaklar, rivoyatlar va dostonlardagi yo‘l obrazlari bilan o‘zaro aloqasi ilmiy asosda yoritiladi. Tadqiqotda yo‘l motivining qahramon kamoloti, sinovlar tizimi va ma’naviy yuksalish modeli sifatidagi ahamiyati asoslanadi.