EKISH MUDDATLARI VA KO‘CHAT QALINLIKLARINI QAND LAVLAGI BARGLARINING QURUQ MASSA TO‘PLASHIGA TA’SIRI - Choriyev Erali Olimovich; Xalikov Baxodir Meylikovich (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2026)
Annotatsiya; Ushbu maqolada Ekish muddatlari va ko‘chat qalinliklarini qand lavlagi barglarining quruq massa to‘plashiga ta’siri haqida olingan ma’lumotlar va ularning tahlil natijalari keltirilgan bo‘lib , qand lavlagi navlari orasida barglarning quruq modda to‘plashi bo‘yicha “Eldona” navi “Sado” naviga nisbatan 2,4 g.dan 3,3 g.gacha ko‘p bo‘lganligi. Qand lavlagi 20-30.03 muddatida ekilganda 05-15.04 muddatida ekilganga nisbatan barglarning quruq modda to‘plashi 1,9 g.dan 2,5 g ko‘p bo‘lgan bo‘lsa, ko‘chat qalinligini gektariga 83 ming tupdan 166 ming tupga oshib borishi esa barglarning quruq modda to‘plashi 4,7 g.dan 7,4 g.gacha kamayganligi haqida ma’lumotlar keltirilgan.