Xorazm vohasi gidronimiyasida -yorgan va -yormish komponentlarining o‘rni - Aqmanova Shahnoza Alimboyevna (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada Xorazm vohasi gidronimik tizimining o‘ziga xos qatlamini tashkil etuvchi -yorgan va -yormish komponentli suv obyektlari nomlari tadqiq etilgan. Ushbu birliklarning etimologiyasi, morfologik-derivatsion xususiyatlari va mintaqaviy tarqalish areali tahlil qilingan. Gidronimlarning shakllanishida inson omili va tabiiy-geografik jarayonlar o‘rtasidagi farqlar “yormoq” fe’lining turli ma’no qirralari orqali isbotlandi.