STEVIYADA SHO‘RGA CHIDAMLILIKNI OSHIRISHDA BIOLOGIK PREPARATLARNING SAMARADORLIGI: ZAMONAVIY YONDASHUVLAR - M. O‘. Nishonaliyeva; A.A. Qurbonov1; J.SH.Shavqiyev (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2026)
Annotatsiya: Ushbu ishda Stevia rebaudiana o‘simligida sho‘rlanish stressining salbiy ta’siri hamda biologik preparatlarning stressga qarshi samaradorligi tahlil qilindi. Adabiyotlar asosida PGPR, arbuskulyar mikoriza va biostimulyatorlar ion homeostazi, antioksidant tizim va osmoregulyatsiyani kuchaytirishi ko‘rsatildi. Biologik yondashuvlar sho‘r sharoitda steviya yetishtirishning istiqbolli usuli sifatida baholandi.