КУНЖУТ НАВЛАРИНИНГ ПОЯСИ ЎСИШИ ВА БАРГЛАР ШАКЛЛАНИШИГА БИОСТИМУЛЯТОРЛАР МЕЪЁРИНИНИНГ ТАЪСИРИ - Юлдашева Зулфия Камаловна; Усманова Нилуфар Аваз қизи (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2026)
Аннотация: Ушбу мақолада кунжут навлари гуллаш ва кўсаклаш фазалари бўйича поясининг ўсишига ва баргларнинг ҳосил бўлишига турли хил биостимуляторларнинг меъёрининг таъсири ўрганилиб, кунжутнинг Қора шаҳзода нави уруғига ва ўсув даврида Тандем 10% биостимулятори билан 0,4 л/т+ 0,6+0,8 л/га меъёрда ишлов бериш ўсимликда поянинг ўсишига ҳамда баргларнинг нисбатан кўпроқ ҳосил бўлишини таъминлади. Садаф нави уруғига ва ўсув даврида Иммуноактив биостимулятори билан 30 мл/т+35+40 мл/га меъёрда ишлов берилганда Тандем 10% биостимулятори ва Фитовак 20% иммуностимуляторларни қўллашга нисбатан юқори натижани таъминлади.