FONETIK ANALIZ USULLARI: ZAMONAVIY TEXNOLOGIYALAR VA DASTURLAR YORDAMIDA TOVUSH TAHLILI - Giyasova Dilrabo Turgʻun qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada fonetik analiz usullari, zamonaviy texnologiyalar va dasturlar yordamida tovush tahlili tahlil qilinadi. Fonetik tahlil tilshunoslikda va tilni o‘rganishda muhim vosita sifatida qaraladi. Dastlabki fonetik tadqiqotlar, asosan, analitik va eksperiment metodlariga tayanilgan bo‘lsa, zamonaviy texnologiyalarning rivojlanishi bilan tovushlarni tahlil qilish usullari sezilarli darajada o‘zgargan. Tovushlarni tahlil qilishda foydalaniladigan zamonaviy dasturlar va texnologiyalar, masalan, akustik tahlil, spektral tahlil va fonografiya metodlari haqida batafsil ma’lumot beriladi. Maqolada, shuningdek, bu usullarning ilmiy-tadqiqot va ta’lim sohalaridagi ahamiyati, ayniqsa, O‘zbek tilidagi fonetik tahlilga oid qo‘llanilishi ham ko‘rib chiqiladi.