ZAMONAVIY PEDAGOGIK TEXNOLOGIYALAR ORQALI RANGTASVIR FANINI O‘QITISHDA INNOVATSION YONDASHUVLAR. - Karimova Gulnoza Radjabovna (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada rangtasvir fanini o‘qitishda zamonaviy pedagogik texnologiyalarni qo‘llash orqali innovatsion yondashuvlar tahlil qilinadi.Tadqiqotda raqamli platformalar, multimedia resurslari, virtual laboratoriyalar va interaktiv metodlar orqali darslarni samarali tashkil etish, talabalarni faollashtirish va ijodiy kompetensiyalarini rivojlantirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Zamonaviy texnologiyalar yordamida talabalarga mustaqil o‘qish, eksperiment qilish va o‘z ishlarini takomillashtirish imkoniyati yaratiladi. Maqolada shuningdek, rangtasvir fanini o‘qitishda innovatsion pedagogik yondashuvlarni amalga oshirish bo‘yicha amaliy tavsiyalar berilgan.