SUN’IY INTELLEKT DASTURLARIDA AXBOROT XAVFSIZLIGI - Kunisova Gulmira Urazxonovnaga (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqola sun’iy intellekt dasturlarining axborot xavfsizligidagi rolini, imkoniyatlari va xavf-xatarlarini ilmiy tahlil qiladi. Tadqiqot SI tizimlarining kiberxavfsizlikdagi qo‘llanilishi, tahdidlarni aniqlash, prognoz qilish va javob choralarini avtomatlashtirish mexanizmlari konseptual va analitik yondashuvlar asosida o‘rganildi. Natijalar sun’iy intellektning texnologik imkoniyatlari bilan cheklanmay, ijtimoiy, etik va normativ kontekstda ham muhim ekanligini ko‘rsatadi. Maqola olimlarning tadqiqotlari bilan solishtirilgan va inson–mashina hamkorligi hamda etik mas’uliyat konsepsiyalarini tahlil qiladi.