Qand lavlagining barg yuza maydoni - Choriyev Erali Olimovich; Xalikov Baxodir Meylikovich (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2026)
Ushbu maqolada Qand lavlagining barg yuza maydoni haqida olingan ma’lumotlar va ularning tahlil natijalari keltirilgan bo‘lib , qand lavlagi navlari orasida “Eldona” navi “Sado” naviga nisbatan barg yuza maydoni 106,1-207,6 sm2 ga ko‘p bo‘lganligi. Qand lavlagi 20-30.03 muddatida ekilganda 05-15.04 muddatida ekilganga nisbatan barg yuza maydoni 64,0 sm2 dan 289,1 sm2 gacha ko‘p bo‘lganligi, ko‘chat qalinligini gektariga 83 ming tupdan 166 ming tupga oshib borishi esa barg yuza maydonini 136,5 sm2 dan 744,7 sm2 gacha kamayishiga olib kelganligi.haqida ma’lumotlar keltirilgan.