Bo‘lg‘usi o‘qituvchilarda sotsial intellekt rivojlantirishning psixologik jihatlari - Xudaybergenova Nodira Ziyadullayevna (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2026)
Mazkur tezis bo‘lg‘usi o‘qituvchilarda sotsial intellektni rivojlantirishning psixologik jihatlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. O‘qituvchi faoliyatida sotsial intellektning ahamiyati tobora ortib bormoqda, chunki o‘qituvchilar nafaqat bilim berish, balki talabalarning psixologik holatini tushunish, ularga ijtimoiy va emotsional qo‘llab-quvvatlashni ta'minlashda ham katta rol o‘ynaydi. Sotsial intellekt talabaning ijtimoiy va emotsional rivojlanishini qo‘llab-quvvatlash, jamoa bilan samarali muloqot qilish, konfliktlarni hal qilish va o‘zaro munosabatlarni mustahkamlashga yordam beradi. Ushbu tadqiqotda sotsial intellektni rivojlantirishning asosiy psixologik omillari tahlil qilinadi va bo‘lg‘usi o‘qituvchilarda sotsial intellektni rivojlantirish uchun tavsiyalar beriladi.