ARBNB, BOOKING.COM КАБИ АГРЕГАТОРЛАР ОРҚАЛИ УЙ-ЖОЙ ВА БОШҚА ХИЗМАТЛАРДАН ФОЙДАЛАНИШДА НОМЛАНМАГАН ВА АРАЛАШ ШАРТНОМАЛАРНИ ҚЎЛЛАШ МАСАЛАЛАРИ - Носиржон Ибрагимович Аскаров (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Аннотация: Мазкур мақолада Airbnb, Booking.com, Localrent каби рақамли агрегатор платформалар орқали уй-жой, автомашина ва туристик хизматлардан фойдаланиш жараёнида вужудга келадиган фуқаролик-ҳуқуқий муносабатлар номланмаган ва аралаш шартномалар институти нуқтаи назаридан таҳлил қилинади. Заманивий онлайн платформалар орқали тузилган битимлар ижара, хизмат кўрсатиш, воситачилик, ахборот хизмати каби бир нечта шартнома турларининг элементларини бирлаштирган гибрид ҳуқуқий табиатга эга. Мақолада шартнома эркинлиги, юрисдикция ва қўлланиладиган ҳуқуқни танлаш, истеъмолчи ҳуқуқларини ҳимоя қилиш масалалари ҳуқуқий доктрина ва амалиёт мисолида ёритилган.