FAVQULODDA VAZIYATLARDA INSONLARGA PSIXOLOGIK YORDAM BERISHNING UMUMIY TAMOYILLARI - Mirzaqobilov , Baxtiyor (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada favqulodda vaziyatlarda insonlarga psixologik yordam ko‘rsatishning umumiy tamoyillari batafsil tahlil qilingan. Maqolada psixologik yordamning tezkorligi, e’tibor va hurmat, maxfiylik, emotsional qo‘llab-quvvatlash, reabilitatsiya va adaptatsiya jarayonlarini qo‘llab-quvvatlash, shuningdek, jamiyat va oila bilan hamkorlik hamda individual yondashuv kabi asosiy tamoyillar yoritilgan. Mualliflar favqulodda vaziyatlarda sifatli psixologik yordam ko‘rsatishning insonlarning ruhiy salomatligini tiklash va ularni jamiyatga moslashtirishda muhim rol o‘ynashini ta’kidlaydi. Maqola zamonaviy ijtimoiy sharoitlarda favqulodda holatlarda psixologik yordamni samarali tashkil etish uchun zarur bo‘lgan konseptual asoslarni beradi.