O‘zbek Falsafasining Metodologik Yangilanishi - Yadgarov Begzod (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Mo‘minovning ilmiy izlanishlari va falsafiy qarashlari, o‘z vaqtida ta'lim, madaniyat, axloqiy qadriyatlar, va jamiyatning rivojlanishi bilan chambarchas bog‘liq edi. U o‘zbek falsafasining metodologik asoslarini shakllantirishda muhim rol o‘ynagan va falsafaning ilmiy-tadqiqot jarayonlarida yangi yo‘nalishlarni ilgari surgan. Mazkur maqola, Mo‘minovning ilmiy faoliyatining metodologik asoslarini, uning o‘zbek tafakkurining shakllanishiga qo‘shgan yangilanishlarini hamda bu yangilanishlarning o‘zbek falsafasining rivojiga qanday ta'sir ko‘rsatganini ko‘rsatishga intiladi.