O‘quvchilarda estetik didni shakllantirishda tasviriy san’atning ta’siri - Xasanova Sitora Shuhrat qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘quvchilarda estetik didni shakllantirishda tasviriy san’at fanining o‘rni va ahamiyati tahlil qilinadi. Estetik tarbiyaning asosiy yo‘nalishlari, badiiy idrokni rivojlantirish metodlari hamda san’at asarlari orqali go‘zallikni his etish, uni qadrlash va amalda ifodalash jarayonlari yoritilgan. Maqolada o‘qituvchi tomonidan estetik tarbiya berishda qo‘llaniladigan innovatsion pedagogik yondashuvlar, san’at asarlarining o‘quvchi shaxsiy kamolotiga ko‘rsatadigan ijobiy ta’siri ilmiy asosda tahlil etiladi.