5–7-sinf o‘quvchilarida tasviriy san’at darslari orqali ijodiy qobiliyatlarni shakllantirish metodlari - Vosiyeva Aziza To‘xtaqulovna (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Anotatsiya: Maqolada 5–7-sinf o‘quvchilarida badiiy ijodkorlik va kreativ fikrlash kompetentsiyasini rivojlantirishning samarali pedagogik metodlari tahlil qilinadi. Tasviriy san’at darslarida individual va guruh ishlari, loyiha va eksperiment asosidagi faoliyat, interaktiv va innovatsion yondashuvlar orqali o‘quvchilarning ijodiy salohiyatini oshirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, pedagogik yondashuvni takomillashtirish bolalarning kreativ fikrlashini rivojlantirish va estetik qarashlarini boyitishga xizmat qiladi.