Tasviriy san’at darslarida 5–7-sinf o‘quvchilarida ijodiy fikrlash va badiiy kompetentsiyani shakllantirish metodlari - Vosiyeva Aziza To‘xtaqulovna (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Anotatsiya: Maqolada 5–7-sinf o‘quvchilarida badiiy ijodkorlik va kreativ fikrlash kompetentsiyasini rivojlantirishning samarali metodlari tahlil qilinadi. Tasviriy san’at darslarida individual va guruh ishlari, loyiha va eksperiment asosidagi faoliyat, interaktiv va innovatsion pedagogik usullar orqali o‘quvchilarning ijodiy salohiyatini oshirish yo‘llari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqot natijalari shuni ko‘rsatadiki, metodik yondashuvni takomillashtirish bolalarning kreativ fikrlashini rivojlantirish va estetik qarashlarini boyitishga xizmat qiladi.