Libos dizaynida raqamli texnologiyalar orqali badiiy obraz yaratish - Toshmuhammedova Iroda Alibek qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada libos dizaynida raqamli texnologiyalar yordamida badiiy obraz yaratishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. 3D-modellashtirish, raqamli chizmalar va grafik vositalardan foydalanish libos loyihalarini vizual va konseptual jihatdan boyitadi. Maqolada raqamli texnologiyalardan foydalanishning pedagogik va ijodiy ahamiyati, kreativ tafakkur va innovatsion yondashuvlarni rivojlantirish usullari ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, talabalar va dizaynerlar uchun amaliy tavsiyalar berilib, libos loyihalash jarayonida texnologik va badiiy mazmunni uyg‘unlashtirish imkoniyatlari tahlil qilinadi.