Libos dizaynida ekologik materiallar va badiiy obraz yaratishning pedagogik imkoniyatlari - Toshmuhammedova Iroda Alibek qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada libos dizaynida ekologik materiallar yordamida badiiy obraz yaratishning nazariy va amaliy jihatlari tahlil qilinadi. Ekologik matolar va tabiiy materiallarni zamonaviy dizayn bilan uyg‘unlashtirish orqali libos nafaqat kiyim vazifasini bajaradi, balki badiiy, madaniy va ekologik mazmunni ifodalaydi. Maqolada ekologik materiallar bilan ishlashning pedagogik va ijodiy ahamiyati, kreativ tafakkur va innovatsion yondashuvlarni rivojlantirish usullari ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, talabalar va dizaynerlar uchun amaliy tavsiyalar berilib, libos loyihalash jarayonida ekologik va badiiy mazmunni birlashtirish imkoniyatlari tahlil qilinadi.