5–7-sinf o‘quvchilarida tasviriy san’at darslarida kreativ ijodkorlik va tasviriy fikrlashni rivojlantirish metodikasi - Tog‘aev Keldiyor Xamidovich (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Anatatsiya: Maqola 5–7-sinf o‘quvchilari misolida tasviriy san’at darslarida kreativ ijodkorlik va tasviriy fikrlashni rivojlantirish metodikasi va samarali pedagogik yondashuvlarni o‘rganishga bag‘ishlangan. Tadqiqotda o‘quvchilarning fantaziya, rang va shakl uyg‘unligini aniqlash, ijodiy fikrlash va vizual tafakkurini rivojlantirishga qaratilgan metodlar tahlil qilinadi. Maqola interfaol metodlar, innovatsion yondashuvlar va individual hamda guruh ishlari orqali ijodiy kompetensiyalarni shakllantirish imkoniyatlarini ko‘rsatadi va maktab ta’limida amaliy tavsiyalar beradi.