TARIXIY SHAXSLAR VA ULARNING O‘ZBEKISTON TARIXIDAGI ROLI - Soyibjonova Gulnoza Shuhratbek qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola O‘zbekiston tarixida muhim rol o‘ynagan tarixiy shaxslar faoliyati va ularning mintaqaning siyosiy, ijtimoiy, madaniy va iqtisodiy rivojlanishidagi o‘rni haqida ma’lumot beradi. Maqolada qadimiy va o‘rta asrlar, shuningdek, zamonaviy davrlardagi shaxslar, ularning siyosiy qarorlari, ilmiy, madaniy va ijtimoiy ishlari tahlil qilinadi. Tarixiy shaxslarning O‘zbekiston tarixiga ta’siri, ularning merosi va xalq ongidagi roli yoritiladi.