SOVET DAVRIDA O’ZBEKISTON TARIXI VA MODERNIZATSIYA JARAYONLARI - Soyibjonova Gulnoza Shuhratbek qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola Sovet davrida O‘zbekiston tarixini va modernizatsiya jarayonlarini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada O‘zbekistonning siyosiy, iqtisodiy va ijtimoiy hayotida yuz bergan o‘zgarishlar, Sovet modernizatsiyasi, sanoat, qishloq xo‘jaligi va ta’lim sohalaridagi rivojlanish tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada madaniyat, ilm-fan va jamiyatdagi transformatsiya jarayonlari ko‘rsatib berilgan.