RANGTASVIR VOSITALARI YORDAMIDA TALABALAR IJODIY TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISH METODLARI - Sohibova Zuhroxon Akmal qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada ijodiy ta’lim jarayonida rangtasvir vositalari orqali talabalarning ijodiy tafakkurini rivojlantirish masalalari o‘rganilgan. Rangtasvir darslari talabalarga nafaqat texnik ko‘nikmalarni egallash imkonini beradi, balki vizual fikrlash, estetik sezgirlik va muammolarni hal qilish qobiliyatini rivojlantiradi. Maqolada pedagogik yondashuvlar, kompozitsiya ishlari va interaktiv metodlar yordamida talabalarning ijodiy qobiliyatlarini oshirish yo‘llari tahlil qilinadi. Shovdirov S. A. va boshqa olimlarning tadqiqotlari maqolaning nazariy asosini tashkil qiladi.