Kompetensiyaga asoslangan yondashuvlar orqali o‘quvchilarning ijodkor texnologik faoliyatini tashkil etish - Sharipova Gulshoda Bahriddinovna (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kompetensiyaga asoslangan yondashuvlar yordamida maktab o‘quvchilarining ijodkor texnologik faoliyatini tashkil etish imkoniyatlari tahlil qilinadi. Kompetensiyaga asoslangan ta’lim o‘quvchilarga nafaqat nazariy bilimlarni, balki amaliy ko‘nikmalar, ijodiy fikrlash va innovatsion qaror qabul qilish qobiliyatlarini rivojlantirish imkonini beradi. Tadqiqot shuni ko‘rsatadiki, bunday yondashuv o‘quvchilarning motivatsiyasini oshiradi, mustaqil ishlash va guruhda hamkorlik qilish ko‘nikmalarini shakllantiradi hamda ta’lim jarayonini samarali qiladi.