AXBOROT TIZIMLARINING LOGISTIKA TIZIMLARIDAGI SAMARADORLIGINI O‘LCHASH: NAZARIY VA AMALIY ASOSLAR - Sharipov Sherzod Odilovich (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada axborot tizimlarining logistika tizimlaridagi samaradorligini o‘lchashning nazariy va amaliy asoslari tahlil qilinadi. Logistika tizimlarining samaradorligini o‘lchashda axborot tizimlarining ta'siri katta bo‘lib, bu tizimlarning integratsiyasi, avtomatlashtirish va ma'lumot almashinuvi jarayonlarida qanday o‘zgarishlar yuz berishini ko‘rsatib beradi. Maqolada axborot tizimlarining samaradorligini baholash uchun ishlatiladigan metodologiyalar, vositalar va indikatorlar tahlil qilinadi. Shuningdek, real amaliyotda axborot tizimlarining logistika jarayonlariga ta'siri va ularning samaradorligini qanday o‘lchash mumkinligi masalalari ko‘rib chiqiladi.