Yorug‘lik sinishi va dispersiya hodisalarining o‘rganilishi - Begmuradov Shohzod Dilmurod o'g'li (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada yorug‘likning sinishi va dispersiya hodisalari, ularning fizik mohiyati hamda tabiatda va texnikada qo‘llanilish sohalari tahlil qilinadi. Yorug‘lik to‘lqinlarining muhitlar orasidagi o‘tishi, Snellius qonuni, optik prizma orqali spektr hosil bo‘lish jarayoni, hamda bu hodisalarning ilmiy va amaliy ahamiyati yoritiladi.