Tasviriy san’at mashg‘ulotlarida ijodiy fikrlash va chizmachilik ko‘nikmalarini rivojlantirish usullari - Rustamov Axtam Muxtorovich (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Ushbu maqolada tasviriy san’at mashg‘ulotlarida ijodiy fikrlashni rivojlantirish va chizmachilik ko‘nikmalarini shakllantirish masalalari tahlil qilinadi. Maqolada chizmachilik mashqlari orqali o‘quvchilarda vizual tafakkur, kompozitsion qobiliyat va ijodiy qarorlar qabul qilish ko‘nikmalarini rivojlantirish usullari ko‘rib chiqiladi. Shu bilan birga, o‘quvchilarda estetik did va madaniy qadriyatlarni ifodalashning pedagogik ahamiyati ham ta’kidlanadi.