“Maktab yoshidagi bolalarda xalq amaliy san’ati orqali kreativ tafakkur va madaniy merosga qiziqishni rivojlantirish” - Raxmonova Rayxon Zoir qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada maktab yoshidagi bolalarda xalq amaliy san’ati orqali kreativ tafakkur va madaniy merosga bo‘lgan qiziqishni shakllantirish masalasi o‘rganilgan. Tadqiqot davomida bolalarning naqsh va bezaklar yaratishdagi faoliyati, ranglar va shakllarni uyg‘unlashtirish, ularni taqdim etish va baham ko‘rish jarayoni tahlil qilingan. Natijalar shuni ko‘rsatadiki, xalq amaliy san’ati bolalarda milliy madaniyatga hurmatni oshiradi, ijodiy tafakkur va estetik sezgini rivojlantiradi hamda bolalarda madaniy savodxonlikni shakllantirishda samarali vosita hisoblanadi.