“Tasviriy san’at mashg‘ulotlarida yorug‘lik va soya ifodalari qoidalarini o‘qitishning pedagogik va ilmiy asoslari” - Qudratova Gulizuhro Otabek qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at mashg‘ulotlarida yorug‘lik va soya ifodalari qoidalarini o‘qitishning pedagogik va ilmiy asoslari tahlil qilinadi. Yorug‘lik va soya elementlarini to‘g‘ri qo‘llash orqali o‘quvchilarning vizual ifoda, estetik did va ijodiy qobiliyati rivojlantiriladi. Maqolada amaliy mashg‘ulotlar, interaktiv texnologiyalar va vizual misollar yordamida yorug‘lik va soya qoidalarini o‘rganish samaradorligi ko‘rib chiqiladi.