O‘ZBEK MILLlY LIBOSLARIDA NAQSH VA KOMPOZITSIYA: AN’ANAVIY USLUBLAR VA ESTETIK TA’SIRI - Ochilova Marjona O‘tkir qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada o‘zbek ayollar milliy liboslaridagi naqsh va kompozitsiya tahlil qilinadi. Tadqiqotda naqshlarning joylashuvi, kompozitsion muvozanati va estetik ahamiyati o‘rganilgan. Shuningdek, maqolada milliy liboslarda naqsh va kompozitsiyaning ayol obrazini ifodalash, badiiy didni rivojlantirish va madaniy merosni saqlashdagi roli yoritilgan.