“Musiqa darslarida multimedia va interaktiv texnologiyalarni qo‘llash orqali o‘quvchilarning musiqiy kompetensiyasini oshirish” - Ochilov Zayniddin Saypiddinovich (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Maqolada musiqa ta’limida multimedia va interaktiv texnologiyalardan foydalanishning pedagogik samaradorligi, o‘quvchilarning musiqiy kompetensiyasini rivojlantirishdagi o‘rni tahlil qilingan. Multimedia vositalari darslarni interfaol va qiziqarli qiladi, o‘quvchilarning eshituv madaniyati, ritmik sezgirligi va ijodiy salohiyatini oshiradi. Shu bilan birga, maqolada zamonaviy pedagogik yondashuvlar va raqamli platformalarni qo‘llash usullari yoritilgan.