Flipped classroom texnologiyasi asosida san’at ta’limida madaniy kompetentlikni rivojlantirish - Muzropova Guljamol Mardonovna (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Maqolada flipped classroom (teskariga o‘qitish) texnologiyasi asosida san’at ta’limida o‘quvchilarning madaniy kompetentligini rivojlantirish masalalari tahlil qilingan. Hozirgi kunda ta’lim jarayonida interaktiv va innovatsion pedagogik texnologiyalardan foydalanish, ayniqsa san’at darslarida, o‘quvchilarning milliy va jahon madaniyati bilan tanishishini, badiiy tafakkur va estetik didini shakllantirishni samarali qiladi. Maqolada flipped classroom texnologiyasining nazariy asoslari, uning san’at darslariga tatbiqi va madaniy kompetentlikni oshirishdagi amaliy imkoniyatlari yoritilgan.