Bo‘lajak o‘qituvchilarda san’at orqali estetik va ijtimoiy tafakkurni rivojlantirishning metodik asoslari - Muzropova Guljamol Mardonovna (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada bo‘lajak o‘qituvchilarda san’at orqali estetik va ijtimoiy tafakkurni rivojlantirishning metodik asoslari yoritilgan. Maqolada san’at ta’limining shaxs kamolotidagi o‘rni, o‘qituvchi tayyorlash jarayonida estetik tarbiya va ijtimoiy ongni shakllantirishning nazariy hamda amaliy jihatlari tahlil qilingan. Shuningdek, san’at asarlari orqali talabalarda estetik idrok, ijtimoiy faollik, badiiy did va madaniy qadriyatlarga nisbatan ongli munosabatni rivojlantirish yo‘llari ko‘rsatib berilgan. Innovatsion pedagogik texnologiyalar, integratsion yondashuvlar va zamonaviy ta’lim muhitining ahamiyati alohida ta’kidlangan.