TURIZM DOIRASIDA JIZZAX VILOYATI ARNASOY, ZOMIN, FORISH TUMANLARI BO‘YLAB O‘ZBEKISTON MILLIY UNIVERSITETI TALABALARI ISHTIROKIDAGI AMALIY ISHLAR - Muhsina Joʻraboyeva (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Jizzax viloyatining Arnasoy, Zomin va Forish tumanlari bo‘ylab O‘zbekiston Milliy universiteti talabalari tomonidan amalga oshirilgan amaliy turizm ishlari tahlil qilinadi. Maqolada talabalar ishtirokidagi amaliy mashg‘ulotlarning ilmiy, ekologik va iqtisodiy ahamiyati, turizm infratuzilmasini rivojlantirishdagi roli, shuningdek, bu jarayonning mahalliy aholi, tabiiy muhit va hududiy brendlashuvga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Shuningdek, maqolada ta’lim bilan turizmni uyg‘unlashtirish orqali yangi avlod mutaxassislarini tayyorlashning dolzarb yo‘nalishlari yoritilgan.