“Oliy ta’limda tasviriy san’at darslarida flipped classroom metodini qo‘llash” - Kodirov Obid Esonboy o‘g‘li (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada oliy ta’lim muassasalarida tasviriy san’at darslarida flipped classroom (teskari sinf) metodini qo‘llashning ilmiy-metodik asoslari ko‘rib chiqiladi. Tadqiqotda talabalarni san’at asarini oldindan o‘rganish va amaliy mashg‘ulotlarda chuqur tahlil qilish jarayonida ijodiy tafakkur, estetik did va vizual tafakkurini rivojlantirish usullari tahlil qilinadi. Shuningdek, maqolada pedagogik tavsiyalar va talabalarning mustaqil ijodiy ishlari orqali san’atga qiziqishini oshirish yo‘llari taqdim etiladi.