GEOGRAFIK FIKRLAR VA ILM-FAN TARAQQIYOTI: ASTRONOMIYA VA KARTOGRAFIYA BILAN BOG‘LIQLIGI - Jaksimuratov Azamat Bekmurat uli (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Anotatsiya: Ushbu maqola geografik fikrlarning ilm-fan taraqqiyotidagi rolini va ularning astronomiya hamda kartografiya bilan bog‘liqligini o‘rganishga bag‘ishlangan. Maqolada geografik bilimlarning rivojlanishi, kartografiyaning ilmiy asoslari, astronomik kuzatuvlar va bu sohalarning bir-biriga ta’siri tahlil qilinadi. Shuningdek, geografik fikrlarning global sivilizatsiya va ilmiy meros rivojidagi ahamiyati yoritiladi.