GENDER TENGLIGI VA HUQUQIY HIMOYA: O‘ZBEKISTONDA VA XALQARO STANDARTLAR - Iskandarova Kamolatxon Xakimxon qizi (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada gender tengligi va uning huquqiy himoyasi masalalari O‘zbekiston Respublikasi va xalqaro standartlar kontekstida tahlil qilinadi. Maqolada gender tengligi tushunchasi, asosiy printsiplari va global huquqiy me’yorlar yoritiladi, shuningdek O‘zbekistonda mavjud qonunchilik va uning amaliyotdagi ijrosi muhokama qilinadi. Maqolada gender tengligini ta’minlash mexanizmlari, mavjud muammolar va takliflar ham tahlil qilinadi.