EKOLOGIK TOZA ENERGIYA MANBALLARI: FIZIKA NUQTAI NAZARIDAN TAHLIL - HUSANOVA NARGIZA (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada ekologik toza energiya manbalarining mohiyati va ularning fizika asoslari tahlil qilinadi. Maqolada quyosh energiyasi, shamol energiyasi, gidroenergetika va geotermal energiya kabi asosiy ekologik toza energiya manbalari va ularning fizik jarayonlari ko‘rib chiqiladi. Har bir energiya manbasi uchun uning ishlash prinsipi, afzalliklari va texnologik rivojlanish nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Shuningdek, ekologik toza energiya manbalarining bugungi kunda yuzaga kelgan energiya muammolarini hal qilishdagi roli va istiqbollari muhokama qilinadi.