FLIPPED CLASSROOM TEXNOLOGIYASI ASOSIDA CHIZMACHILIK DARSLARINI TASHKIL ETISH - Eshmurodov Axmadjon Nurmuradovich (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
ANOTATSIYA: Mazkur maqolada chizmachilik fanini o‘qitishda “flipped classroom” (ag‘darilgan sinf) texnologiyasini qo‘llashning didaktik imkoniyatlari va pedagogik afzalliklari tahlil qilinadi. Ushbu texnologiya asosida o‘quvchilarning mustaqil o‘rganish, vizual idrok etish va amaliy faoliyatni rivojlantirish imkoniyatlari kengayadi. Chizmachilik darslarida flipped classroom modelini joriy etish orqali o‘quv jarayoni interaktiv, samarali va ijodiy tus oladi. Tadqiqotda darslarni tashkil etish bosqichlari, o‘qituvchining yo‘naltiruvchi roli hamda o‘quvchilarning mustaqil tayyorgarlik darajasi yoritilgan.