Geometrik masalalarni yechishda axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish imkoniyatlari - Eshmurodov Axmadjon Nurmuradovich (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
ANOTATSIYA: Ushbu maqolada geometrik masalalarni yechish jarayonida axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan (AKT) foydalanishning didaktik va metodik imkoniyatlari tahlil qilinadi. AKT vositalari yordamida o‘quvchilarda fazoviy tasavvur, mantiqiy fikrlash va ijodiy yondashuvni rivojlantirish usullari yoritiladi. Maqolada GeoGebra, AutoCAD, SketchUp kabi dasturlar asosida interaktiv o‘qitish jarayonini tashkil etish tajribasi, shuningdek, o‘qituvchi va o‘quvchi o‘rtasidagi hamkorlikning yangi shakllari ko‘rib chiqiladi. Natijada, geometrik masalalarni yechishda AKTdan foydalanish o‘quvchilarning fanlarga qiziqishini oshirishi, bilimni amaliyot bilan bog‘lash imkonini berishi ta’kidlanadi.