TASVIRIY SAN’AT DARSLARIDA TALABALARDA IJODIY TAFAKKUR VA ESTETIK IDROKNI RIVOJLANTIRISH METODIKASI - Esanova Lobar Kulmurotovna (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tasviriy san’at darslarida talabalarda ijodiy tafakkur va estetik idrokni rivojlantirish pedagogik metodikalari tahlil qilinadi. Tadqiqotda san’at asarlarini tahlil qilish, loyiha asosida o‘qitish, interaktiv mashg‘ulotlar va reflektiv metodlardan foydalanish orqali talabalar estetik tafakkur va ijodiy fikrlash ko‘nikmalarini shakllantirish strategiyalari ko‘rib chiqiladi.