Eskizdan kompozitsiyagacha 5–7 sinflar uchun bosqichma‑bosqich rangtasvir mashg‘ulotlari - Boboqulov Javohir Hamzayevich (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada 5–7 sinf o‘quvchilari uchun rangtasvir mashg‘ulotlarini bosqichma-bosqich tashkil etish jarayoni, ya’ni eskiz tayyorlashdan tortib to yakuniy kompozitsiyani yaratishgacha bo‘lgan o‘quv bosqichlari tahlil qilingan. Tadqiqotda rangtasvirni o‘rgatishda o‘quvchilarning badiiy idrokini, ijodiy tafakkurini va estetik qarashlarini rivojlantirishga xizmat qiluvchi metodik yondashuvlar yoritiladi. Shuningdek, “flipped classroom”, interfaol mashg‘ulotlar, vizual loyihalash va amaliy ijod asosidagi texnologiyalarning o‘quvchilarning mustaqil fikrlashi hamda kompozitsion yechim topish ko‘nikmalarini rivojlantirishdagi o‘rni ko‘rsatilgan. Maqola zamonaviy san’at ta’limi nazariyasi va amaliyotini uyg‘unlashtirish orqali o‘quvchilarning badiiy faoliyatga bo‘lgan qiziqishini oshirish yo‘llarini ham ochib beradi.