Bosqichma‑bosqich darslar orqali 5–7 sinflarda vizual savodxonlikni shakllantirish - Boboqulov Javohir Hamzayevich (FANLARARO TAFAKKUR MAVZUSIDAGI ILMIY-AMALIY KONFERENSIYA, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada 5–7 sinf o‘quvchilarida vizual savodxonlikni bosqichma‑bosqich darslar orqali shakllantirish metodikasi tahlil qilinadi. Tadqiqot o‘quvchilarning rang, shakl, kompozitsiya va chizmachilik bo‘yicha ko‘nikmalarini tizimli ravishda rivojlantirishga qaratilgan. Maqolada innovatsion pedagogik metodlar, interfaol mashg‘ulotlar va amaliy loyihalardan foydalanish orqali o‘quvchilarning ijodiy tafakkurini, vizual idrokini va badiiy qarashlarini rivojlantirishning samaradorligi yoritiladi. Shu bilan birga, “teskari sinf” va multimediya vositalari orqali o‘quvchilarning mustaqil izlanish va ijodiy qaror qabul qilish qobiliyatlarini oshirish imkoniyatlari ko‘rib chiqiladi.